Kejohanan Sepak Takraw Daerah Hulu Langat (MSSDHL) 2013 @ SK Semenyih

22 & 23 April 2013

Hujung minggu yang baru lepas ni terasa agak boring. Dah 9 hujung minggu berturut-turut kita ada game di RRI, jadi bila dok rumah & pergi tution je terasa boringnya. Tapi apakan daya season dah tamat. Tapi ada juga bagusnya. Sebab semalam (Isnin) bermulanya Kejohanan Sepak Takraw MSSD Hulu Langat 2013 di SK Semenyih, Semenyih. Dapatlah kita berehat. Habis bolasepak kita main sepaktakraw pulak. Jom!
Tekong Amirul
Day 1
Sebenarnya ini tahun kedua kita mewakili SKBTHO2 dalam kejohanan Sepaktakraw MSSDHL. Tahun lepas regu kita kalah dalam pusingan pertama lagi. Alhamdulillah tahun ini agak berseri sikit. Kita berjaya mengatasi pusingan pertama dengan menewaskan SK Sungai Lui 15-4, 15-?. Yang letihnya tunggu giliran la. Sebab regu yang bertanding ada seratus lebih kut. Sebab pusingan pertama je ada dalam 70 perlawanan. Kita datang pagi, tapi lawan pukul 3 sebab kita game ke 56. Sabar je menunggu.

Apa-apa pun kita tunggu esok. Sebab pusingan pertama pun tak sempat habis dalam hari pertama ni. Tu la kan, punya la banyak regu yang masuk..

Day 2
Perjuangan diteruskan di pusingan ke dua. Sedihnya kedua-dua regu BTHO2 kecundang di pusingan ini. Takde rezeki nampaknya. Regu kita tewas kepada regu dari SK Taman Nirwarna dalam 3 set (15-13, ?-15, ?-15).
Hasif, Dzul, Cikgu Awie, Amirul (c), Haiqal, Ustadz Zabidi

Liga 1MCC U12 2013 - Semi Final

8 April 2013

MFA ke separuh akhir selepas menang dalam perlawanan suku akhir 2013 U12 1MCC League pagi tadi (sini). Perlawanan kami akan bermula jam 2:00 petang menentang GenPro FC. Sebelum ini GenPro kalahkan Mahkota FA 5-0. Tapi itu perlawanan pertama kami dalam league, first time really lawan sama-sama walaupun sebelum tu dah ada 1-2 friendly match bersama. Kali ni kita tengok ye pulak camana.

Walau macamanapun match ni memang mengetarkan, semi-final ni....




Apa-apa pun, jika mereka layak ke separuh akhir, kami juga layak ke separuh akhir. Jadi mari kita bertaruung meletuup!!

Kalau nak dikira size, kami agak ehem sikit la. Tapi size doesn't matter kan?

Doa panjang-panjang dik..

Apa yang penting?? Kerjasama..!
Diiringi doa dan harapan, perlawanan dimulakan


Puteri Lindungan Atuk & Wan beradu di lindungan pokok!

Hish! Besar-besar diorang ni! Takpo, den beghani! Takdo cuak do!

Gol lah ni... Kita relax kejap Amri.




GenPro score 1, kami balas 1. Dia score 1 lagi, kami balas 1 lagi. Draw sampai tamat masa tambahan. Apa lagi, penalti la semula macam pagi tadi. Memang liat MFA ni. Kalah liat, nak menang pun liat.. he he







Kita pun lupa dah turutan penalti tu. Cuma yang nyatanya kali ni kotak penalti tidak menyebelahi MFA. Kami tewas akhirnya kepada GenPro. Jadinya:

Keputusan Separuh Akhir 2    
    Week9 Sabtu 13.04.2013 - GenPro FC@ padang B/2.00pm (2-2 / 2-4 penalties)

Keputusan Penuh Mahkota FA 2013    
    U12 Div 2 1MCC League: Tempat ke 5
    U12 Div 2 1MCC Knock Off Round: Tempat ke3

Longlai....

Wajah-wajah sugul...

Linangan air mata...

Kesedihan yang tidak dapat disembunyikan...

Coach pun samo...
Pak Amer yang amat berdedikasi akhirnya menceriakan semula petang ini dengan cenderamatanya....










Best pengalaman ni. Terima kasih Pak Amer & Auntie, Ayah & Ibu, Coach Abraham, kawan-kawan players MFA U12, U14 dan U-U lainnya, Uncle-uncle, Auntie-auntie, Kakak-kakak, Abang-abang, Penyokong dan Penyorak semua, terima kasih MFA.

Terima kasih semua!
Dan malam esoknya kita dapat ini pula:
Terima kasih Cer Yuni.
Kita akhiri musim ini dengan gambar di bawah:
Wassalam





Liga 1MCC U12 2013 - Quarter Final

8 April 2013

Hari ini perlawanan Suku Akhir untuk piala U12 1MCC akan diadakan. MFA akan menentang Permai FC, team yang sama kami lawan minggu lepas. Kalau ikut sms coach, game start pukul 11:30 pagi dan kebiasaannya kami kena berada di padang sekurang-kurangnya sejam awal. Kira sesuai untuk keluar rumah sebelum 9:30 pagi.

Ehh.. apasal keluar gambar Humairah cenonet ni?
Minggu ni ibu dan ayah ada tugasan khas jaga Humairah sebab PakSu ada kelas, jadi Humairah akan ikut sekali ke padang. Tak lama tu Teacher Yuni sampai dan kami keluar dalam pukul 9:30. Matlamat pertama ialah mencari gerai untuk beli breakfast kita dan Humairah, tapi banyak gerai tutup. Nasib baik ada gerak Pakcik Topi. Kami tapau nasi lemak. Memang tapau sebab mintak pakcik tu letak nasi dalam bekas cap Tupperware yang MakLong Rahah bagi.

Perjalanan diteruskan sambil kita dan Humairah makan nasi lemak. Minuman ibu bawa dari rumah. Bila kami tiba di RRI dalam pukul 10:30 kita tengok semua orang dah start warm-up. Alamak rupanya game dicepatkan ke pukul 11:00. Nasib baik kita dah breakfast dalam kereta. Kita terus tukar baju, pakai boot dan join warming up session. Takde gambar warm-up ye sebab ayah dan ibu gi makan kat cafe Hevea Abang Cekak.

Nasib baik reserve dulu, tengah kenyang ni..

Main dalam hujan! Nasib baik kita direhatkan dulu..

Tamat first half 0-1, kita masuk





Penyokong tegar MFA frust sebab seri 1-1
Last week dalam perlawanan liga kami seri dengan Permai FC ni 1-1 dan minggu ni seri lagi 1-1. Bezanya minggu ni perlawanan suku akhir untuk piala, kena ada pemenang. Jadi kena buat masa tambahan 10 minit (5 minit x 2).

Melangkah masuk ke masa tambahan






Hasil kerjasama dan kemahiran pertahanan MFA yang kental (chewah!), tiada gol berjaya membolosi gawang. Tapi apakan daya, pertahanan lawan pun sama juga. Jadi keputusan seri kekal hingga ke akhirnya. Jadi PENALTIII!!!










  1. 1st Permai FC: Berjaya di tepis oleh Kimie, tetapi foul kerana dia terlebih dahulu keluar / bergerak. Semula, dan gol. (1-0)
  2. 1st MFA: Azri (dukun) - Gollll!!! (1-1)
  3. 2nd Permai FC: Gol (2-1)
  4. 2nd MFA: Haiqal (Lychee) - Gollll!!! (2-2)
  5. 3rd Permai FC: Keluar (2-2)
  6. 3rd MFA: Iqbal - Gollll!!! (2-3)
  7. 4th Permai FC: Gol (3-3)
  8. 4th MFA: Awin - Gollll!!! (3-4)
  9. 5th Permai FC: Berjaya diselamatkan oleh Kimie (3-4)
  10. 5th MFA: - Takyah amik dah, dah menang!
Keputusan Suku Akhir 4    
    Week9 Sabtu 13.04.2013 - Permai FC @ padang B/11.00am (1-1 / 4-3 penalties)
    Horeee!!! MFA layak ke separuh akhir......

Ehhh... Luqman, kau nak cabut kaki player Permai ke?







Kami ke Separuh Akhir petang ini... nantikan updatenya..!